5 higienskih nasvetov za zdravega psa

5 higienskih nasvetov za zdravega psa

Zdravje tvojega psa je v veliki meri odvisno od dobre higiene. Zate smo povzeli pet najpomembnejših higienskih nasvetov, ki bodo tvojemu psu zagotovili optimalno zdravje:

1. Redno kopanje psa, ležišča in igrač

Za tvojega psa: Psa moraš okopati vsakih 12 tednov, odvisno od pasme in stopnje aktivnosti. Če pa se pogosto umaže, je priporočljivo tedensko umivanje z nežnim šamponom. Redno krtačenje pomaga odstraniti umazanijo in porazdeliti naravna kožna olja.

Za njegovo posteljnino: Posteljo psa vsak teden operi z detergentom brez dišav. Preden ga vrneš psu, se prepričaj, da je popolnoma suh. Redno sesajte svoj dom, še posebej v predelih kjer je tvoj pes pogosto, saj se lahko tam hitro zaredijo paraziti.

Za njegove igrače: Pasje igrače redno čisti, da preprečiš kopičenje bakterij. Igrače iz blaga lahko opereš v pralnem stroju.

2. Dnevno čiščenje posod za hrano

Vsak dan očisti posodo za hrano tvojega psa, kot bi očistil/a svoj krožnik. Zanemarjanje lahko privede do kopičenja škodljivih bakterij, ki lahko povzročijo različne bolezni. Dodatne sklede omogočajo prilagodljivo čiščenje.

3. Pravilno shranjevanje pasje hrane

Suho hrano shranjuj v nepredušnih posodah, da jo zaščitiš pred vročino, svetlobo in zrakom. Tako preprečiš, da bi se suha hrana pokvarila in tvoj pes zbolel. Mokro hrano takoj po odprtju pokrij in shrani v hladilniku. Upoštevaj navodila za shranjevanje na embalaži.

4. Odganjaj bolhe in klope

Redno uporabljaj sredstva proti bolham in klopom, da zaščitiš svojega psa in svoj dom. Ti paraziti se lahko prenesejo na ljudi, zato je preventiva ključnega pomena. Tvoj veterinar lahko priporoči najboljšo metodo preprečevanja, bodisi s tabletamali ali ovratnico proti klopom.

5. Ne pozabi na nego zob

Dva- do trikrat tedensko ščetkaj zobe psa s posebno pasjo zobno pasto. Nikoli ne uporabljaj človeške zobne paste. Dobra zobna nega za pse preprečuje zobne obloge in ohranja svež dah.

Povzetek

Upoštevaj teh pet higienskih nasvetov za psa, da zagotoviš zdravje svojega psa in ohraniš svoj dom čist. Po rokovanju s psom in njegovo hrano si umij roke. Čist, zdrav pes pomeni srečnejši in varnejši dom za vse.

Nazaj na blog