Kako psa naučiš kako mu je ime?

Kako psa naučiš kako mu je ime?

Ne glede na to, ali si pravkar dobil/a novega psa ali želiš svojega psa iz kakršnega koli razloga preimenovati, je ključnega pomena, da ga naučiš njihovega imena. Kako to storiti?

Pomen imena tvojega psa

Izbral/a si popolno ime za svojega psa. Toda sledi vprašanje: Kako se dejansko naučijo svojega imena? Odgovor je v tvojih rokah!

Ime tvojega psa je močno orodje, ne glede na to, ali želiš hitro pritegniti njegovo pozornost ali preprečiti nepridiprave in zagotoviti njegovo varnost. Ta veščina ni dragocena le za njegovo prihodnje usposabljanje; nujen je za splošno dobro počutje.

Umetnost kako naučiš svojega psa njegovega imena

Pozitivna okrepitev: najučinkovitejša metoda

Ključ do tega, da psa naučiš njegovega imena, je s pozitivno okrepitvijo . Med treningom dosledno in navdušeno izgovarjaj njegovo ime. Ta pozitivna interakcija in obljuba nagrade ga bosta spodbudili k hitremu odzivu.

 

Navodila po korakih: Kako svojega psa naučiš imena

1. Nagradi njegovo pozornost

Vsakič, ko ti pes posveti pozornost, ga nagradi s pohvalo in okusnim prigrizkom. Vzpostavi to navado v prvih nekaj tednih doma, da poudariš pomen njegove pozornosti.

2. Uporabi njegovo ime

Ko se oddaljiš od svojega psa, naglas izgovori njegovo ime. Če se odzove tako, da se približa ali te pogleda, ga pohvali. Ponavljaj to vajo ves dan, da okrepiš pozitivno povezavo z njegovim imenom.

3. Izogibaj se mešanju ukazov

V zgodnjih fazah je ključnega pomena, da je usposabljanje ločeno. Izogibaj se kombiniranju njegovega imena z ukazi, kot je "sedi." Namesto tega ga nagradi za odziv na njegovo ime, dokler niste prepričan/a, da ga razume.

4. Skupaj pojdita v javnost

Ko bo tvojemu psu postalo bolj všeč njegovo ime, premakni treninge na druge lokacije. Vadi na dvorišču, med sprehodi in celo v pasjem parku (ko si z njim opravil/a cepljenje ). Rezultat uspešnega treninga je, da se tvoj pes hitro odzove, kjer koli si.

Ne pozabi: pozitivna okrepitev je ključna

Nikoli se ne zateci k kaznovanju, če se tvoj pes ne odzove. Namesto tega se drži pozitivnih metod usposabljanja. Vadba naj bo kratka, tj. nikoli ne daljša od 10 minut na vadbo in upoštevaj razpon pozornosti tvojega psa, še posebej, če je mladiček.

Doslednost pri nagradah ostaja ključnega pomena, ko tvoj pes raste. Vedno si zapomni, da pozitivna okrepitev najbolje deluje, če jo uporabljaš dosledno.

Z upoštevanjem teh korakov boš zagotovil/a, da bo tvoj pes poznal svoje ime, življenje pa bo lažje in varnejše za oba.

Nazaj na blog