Kako psa naučiti prinašati in loviti žogo?

Kako psa naučiti prinašati in loviti žogo?

Učenje tvojega psa prinašanja žoge je koristna izkušnja zate in tvojega psa. V tem blogu ti pokažem, kako svojega psa naučiti prinašanja žoge, in razložil, zakaj imajo psi to igro tako radi.

Kako psa naučiti prinašati žogo?

Če želiš svojega psa naučiti prinašati, potrebuješ (okusno) nagrado. Poskrbi, da bodo priboljški mamljivi, a še vedno zdravi. Sledi tem korakom:

  1. Začni tako, da postaviš predmet, ki ga želiš psa naučiti uporabljati, na tla in ga spodbudi k interakciji z njim. Navdušeno ga pohvali.
  2. Predmet počasi dvigni s tal in ga rahlo premakni. Pohvali in nagradi svojega psa, ko na ukaz spusti predmet. To večkrat ponovi.
  3. Postavi predmet nekaj metrov stran od sebe in psa spodbudi, naj ga prinese nazaj, tako da mu obljubiš še en priboljšek.
  4. V igro uvedi besedo "prinesi", preden tvoj pes vzame predmet, in ga nagradi s priboljškom vsakič, ko ga prinese nazaj.
  5. Postopoma povečuj razdaljo. Če tvoj pes še naprej prinaša predmet nazaj in se odzove na besedo "prinesi", lahko začneš metati predmet naprej, da ga izzoveš.
  6. Upoštevaj, da psi morda ne bodo samodejno razumeli, da ukaz "prinesi" velja za različne predmete. Ta postopek boš morda moral/a ponoviti za vsak nov element. Prepričaj se, da so predmeti varni za psa.

Če tvoj pes težko razume igro, si vzemi odmor in se vrni pozneje, da se izogneš frustracijam. Naj bo tvoj pristop potrpetžljiv in prijazen.

Zakaj psi radi prinašajo žogo

Psi radi prinašajo (žogo), ker sledijo svojim naravnim instinktom, da lovijo premikajoče se predmete, ki posnemajo plen. To je zadovoljujoča dejavnost, ki izpolnjuje njihove prirojene potrebe. To zagotavlja vadbo, mentalno stimulacijo in spodbuja splošno dobro počutje. Prav tako krepi vez med tabo in tvojim ljubljenčkom.

Ta vodnik ti bo pomagal naučiti tvojega psa prinašati (žogo) in se skupaj zabavati.

Nazaj na blog